Veelgestelde Vragen

Waarom zijn de bonbons maar 15 dagen na verzenden houdbaar?

Wij gebruiken geen conserveringsmiddelen en werken met verse room. Daardoor is de houdbaarheid van onze bonbons te garanderen tot 15 dagen na de verzenddatum.

Ik wil een andere selectie bonbons dan in de doosje opnemen, kan dat?

In de Online-store is de selectie opgenomen die die goed tegen vervoer per postpakket kan en daarmee veilig kunnen leveren. Mocht u uit het volledige assortiment willen kiezen of uw eigen doos bonbons willen samenstellen dan heten wij u graag welkom in een van onze twee winkels. Heeft u speciale wensen dan kunt u ons altijd mailen via webshop@puccinibomboni.com en dan kijken we wat voor u kunnen doen. Uiteindelijk willen we iedere klant zo blij mogelijk maken. Maar als de kwaliteit in het geding komt moeten we nee verkopen.

Leveren jullie naar alle landen?

Op dit moment leveren we aan alle EU landen en Zwitserland. Mocht u naar een andere locatie geleverd willen hebben, neem dan contact met ons op via webshop@puccinibomboni.com vaak is toch wel iets mogelijk hoewel we op dit moment niet kunnen verzenden naar de USA, Canada en landen waar de combinatie van temperatuur en luchtvochtigheid niet goed is voor onze chocolade.

Ik woon in het buitenland en wil een cadeau laten bezorgen bij iemand in Nederland of een ander EU land, kan dat?

Dat is geen enkel probleem. Bij de checkout kunt u een ander afleveradres opgeven. Wilt u een persoonlijk boodschap meesturen, dan kunt u dit bij de bestelling opgeven. U kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen als u speciale wensen heeft. Dat kan via webshop@puccinibomboni.com.

Waar vind ik informatie over houdbaarheid en allergieën?

In de productomschrijvingen op de website kunt u allergie-informatie vinden. Bij de bonbons zit een klein boekje dat algemene informatie geeft over allergieën. Als u twijfelt of vragen heeft kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Dat kan via webshop@puccinibomboni.com.

Wat voor chocolade gebruiken jullie?

Wij zijn partner in het Cocoa Horizons Programma en zorgen en daarmee voor dat deze wordt verbouwd met oog voor het milieu en de cacaoboeren en hun gemeenschappen. Onze pure chocolade is 54% – 57%, onze extra pure chocolade is 70% en de melkchocolade is 33%. Onze witte chocolade bevat geen cacaomassa.

Waar kan ik jullie winkels vinden?

Dat is op de Staalstraat 17 of Singel 184, beide in Amsterdam

Wat zijn de openingstijden van de winkels?

Op de Staalstraat en Singel kunt van dinsdag tot en met zaterdag terecht van 9.00- 19.00 uur. Op maandag en Zondag gaan we om 11.00 uur open en sluiten we om 19.00 uur.

Zijn er speciale condities voor grote of zakelijke bestellingen?

Voor bestellingen boven de 500 Euro gelden speciale condities. Neem hiervoor contact op met webshop@puccinibomboni.com.

Bevatten uw bonbons gluten?

In geen een van onze bonbons zijn gluten verwerkt. Omdat in ons bedrijf ook producten verwerkt die wel gluten bevatten kan het risico van zogenaamde kruisbesmetting bestaan hoewel we er alles aan doen om dat te voorkomen. Maar we melden dit altijd graag voor de zekeheid.

Hoe worden bestellingen bij warm weer verzonden?

Ook in ze zomer kunnen wij alle chocoladeliefhebbers van chocolade voorzien. Hiervoor gebruiken bij een isothermische verpakking. Deze is speciaal ontworpen om het pakket op een constante temperatuur van 20° C te houden tijdens transport. Daarnaast gebruiken we als het nodig is cooling packs. Kwaliteit en smaak zijn dus altijd gegarandeerd.

Wat zijn de kosten van de Isothermische verpakkingsservice?

Voor de isothermische verpakking brengen wij geen extra kosten in rekening. Op basis van de weersomstandigheden kiezen wij de juiste verpakking om uw bestelling veilig te kunnen leveren.

Hoe kan ik het beste mijn chocolade bewaren als het warmer wordt?

Als het binnen ongeveer 23 graden is kan je de bonbons het beste bewaren volgens de algemene regel. Namelijk door de chocolade op een donkere en geurvrije plek te bewaren. Is het binnen warmer dan 24 graden en wil je de chocolade meerdere dagen bewaren? Bewaar deze dan in de koelkast maar wel in een afgesloten plastic zak. Dit laatste om twee redenen:
1) Het voorkomt geuroverdracht van andere spullen uit de koelkast en
2) het voorkomt condensatie van de chocolade.

Wanneer je de chocolade wil consumeren, haal deze dan ongeveer 3 uur voor gebruik uit de koelkast en laat de chocolade in de plastic zak (tegen condensvorming) aan de kamertemperatuur wennen. Je kan natuurlijk ook gelijk uit de koelkast eten maar realiseer je dan, dat je minder goed de chocolade en vulling zult proeven. Geniet van je chocolade en mocht je toch vragen hebben stuur dan deze naar ons via customerservice@puccinibomboni.com