Veelgestelde Vragen

Waarom zijn de bonbons na ontvangst 10 dagen houdbaar?

Wij gebruiken geen conserveringsmiddelen en werken met verse room. Daardoor is de houdbaarheid van onze bonbons te garanderen tot 10 dagen na de ontvangstdatum. In werkelijkheid is dit doorgaans langer maar dit hangt af van de bewaaromstandigheden, de temperatuur binnen, de luchtvochtigheid e.d. Ons bewaar advies is altijd om de bonbons in een geurloze ruimte te bewaren bij een temperatuur die idealiter de 20 graden niet overschrijdt. Mocht de levering extra vertraagd zijn, dan geldt altijd onze kwaliteitsbelofte.

Ik wil een andere selectie bonbons dan de vaste collecties zoals getoond in de online winkel, kan dat?

In de Online-store zijn de selecties opgenomen die goed bestand zijn tegen vervoer per postpakket. Sommige bonbons zijn gewoon een beetje te kwetsbaar om te kunnen garanderen dat die altijd goed aankomen. Mocht u uit het volledige assortiment willen kiezen of uw eigen doos bonbons willen samenstellen dan heten wij u graag welkom in een van onze drie winkels. Heeft u speciale wensen dan kunt u ons altijd mailen via customerservice@puccinibomboni.com en dan kijken we wat voor u kunnen doen. Uiteindelijk willen we iedere klant zo blij mogelijk maken. Maar als de kwaliteit in het geding kan komen dan kiezen wij er altijd liever voor om niet te versturen.

Leveren jullie naar alle landen?

Op dit moment leveren we direct aan alle Europese landen (met uitzondering van Noorwegen en Griekenland, voor zendingen daar naartoe is in overleg veel mogelijk), Noord Amerika en Zwitserland. Mocht u naar een andere locatie geleverd willen hebben, neem dan contact met ons op via webshop@puccinibomboni.com Via maatwerk komen we een heel eind. Zo hebben wij ook al chocolade bezorgd in Dubai, Hong Kong, de Filipijnen, Australië en vele andere landen.

Ik woon in het buitenland en wil een cadeau laten bezorgen bij iemand in Nederland of een ander EU land, kan dat?

Dat is geen enkel probleem. Bij de checkout kunt u een ander afleveradres opgeven. Wilt u een persoonlijke boodschap meesturen, dan kunt u dit bij de bestelling opgeven. U kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen als u speciale wensen heeft. Dat kan via webshop@puccinibomboni.com.

Waar vind ik informatie over houdbaarheid en allergieën?

In de productomschrijvingen op de website kunt u allergie-informatie vinden. Bij de bonbons zit een klein boekje dat algemene informatie geeft over allergieën. Als u twijfelt of vragen heeft kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Dat kan via webshop@puccinibomboni.com.

Wat voor chocolade gebruiken jullie?

Wij zijn partner in het Cocoa Horizons Programma en zorgen en daarmee voor dat deze wordt verbouwd met oog voor het milieu en de cacaoboeren en hun gemeenschappen. Onze pure chocolade is 54% – 57%, onze extra pure chocolade is 70% en de melkchocolade is 33%. Onze witte chocolade bevat geen cacaomassa.

Waar kan ik jullie winkels vinden?

Dat is op de Staalstraat 17 of Singel 184, beide in Amsterdam en de Lijnmarkt 36 in Utrecht.

Wat zijn de openingstijden van de winkels?

Op de Staalstraat en Singel kun je van dinsdag tot en met zaterdag terecht van 9.00- 19.00 uur. Op maandag en Zondag gaan we om 11.00 uur open en sluiten we om 19.00 uur. De winkel in Utrecht is dinsdag t/m vrijdag open van 10.00 tot 18.00 en op donderdag zelfs tot 21.00 in verband met koopavond. Op zondag zijn we in Utrecht open van 12.00 tot 17.00 uur en op maandag van 12.00 tot 18.00 uur.

Zijn er speciale condities voor grote of zakelijke bestellingen?

Voor bestellingen boven de 500 Euro gelden speciale condities. Neem hiervoor contact op met webshop@puccinibomboni.com.

Bevatten jullie bonbons gluten?

In geen enkele van onze bonbons zijn gluten verwerkt. Omdat in ons bedrijf ook producten worden verwerkt die wel gluten bevatten kan het risico van zogenaamde kruisbesmetting bestaan hoewel we er alles aan doen om dat te voorkomen. Maar we melden dit altijd graag voor de zekerheid.

Hoe worden bestellingen bij warm weer verzonden?

Ook bij warm weer kunnen wij alle chocoladeliefhebbers van chocolade voorzien. Door onze jarenlange ervaring weten we inmiddels hoe bij welke temperatuur het beste kunnen verpakken. We gebruiken daarvoor speciale verpakkingsmaterialen die ervoor zorgen dat je chocolade geen last heeft van de warmte.  Daarnaast gebruiken we als het nodig is cooling packs. En dit alles zonder extra kosten natuurlijk. Kwaliteit en smaak zijn dus altijd gegarandeerd.

Hoe kan ik het beste mijn chocolade bewaren als het warmer wordt?

Als het binnen ongeveer 23 graden is kan je de bonbons het beste bewaren volgens de algemene regel. Namelijk door de chocolade op een donkere en geurvrije plek te bewaren. Is het binnen warmer dan 24 graden en wil je de chocolade meerdere dagen bewaren? Bewaar deze dan in de koelkast maar wel in een afgesloten plastic zak. Dit laatste om twee redenen:
1) Het voorkomt geuroverdracht van andere spullen uit de koelkast en
2) het voorkomt condensatie van de chocolade.

Wanneer je de chocolade wil consumeren, haal deze dan ongeveer 3 uur voor gebruik uit de koelkast en laat de chocolade in de plastic zak (tegen condensvorming) aan de kamertemperatuur wennen. Je kan natuurlijk ook gelijk uit de koelkast eten maar realiseer je dan, dat je minder goed de chocolade en vulling zult proeven. Geniet van je chocolade en mocht je toch vragen hebben stuur dan deze naar ons via customerservice@puccinibomboni.com