Over Ons

“Elke Puccini Bomboni bonbon is bedoeld als een unieke ervaring. Rijk aan smaak. Als je chocolade eet, moet je chocolade proeven.”

Dit was de leidende visie van oprichter Ans van Soelen en haar dochter Sabine van Weldam, toen zij hun eerste dessertwinkel openden als een lokaal familiebedrijf in Amsterdam aan de Staalstraat in 1987. Puccini Bomboni is niet altijd uitsluitend een chocolatier geweest maar bood aanvankelijk ook heerlijke taarten en koffie aan naast de vijf eerste chocoladecreaties van Puccini Bomboni. Deze originele bonbons waren het begin van iets speciaals voor Puccini Bomboni, en zo’n acht jaar later leidde hun onderscheidende succes tot een exclusieve focus op het aanbieden van de beste bonbons in Amsterdam en Nederland.

Het verhaal van Puccini Bomboni verspreidde zich snel en een tweede winkel werd geopend op de Singel. Naarmate de tijd voortschreed, groeide de innovatie en de chocoladecollectie. Dit daagde mensen uit om de klassieke chocoladesmaken te heroverwegen en te experimenteren met Puccini’s unieke natuurlijke smaakbereik en ambachtelijke handgemaakte esthetiek. Het onderscheidende karakter van een Puccini ‘Bomboni’ liet een blijvende smaak achter in de herinnering van elke bezoeker, hetwelk Puccini’s faam ver buiten de stadsgrenzen van Amsterdam verspreidde. Dat is hoe Puccini Bomboni is uitgegroeid tot het merk dat het nu is; een die op gelijke voet staat met de meest vooraanstaande chocolatiers ter wereld.

Waarom iets maken dat al bestaat?

Een leidende filosofie van Puccini Bomboni’s vrije geest is: Waarom iets maken dat al bestaat? Deze uitspraak drijft de ambitie van Puccini Bomboni om een leider te zijn in het ontwikkelen van nieuwe en originele combinaties. Van Amaretto tot anijs. Van peper tot maanzaad. Van thee tot tijm. Deze unieke smaken worden geïntensiveerd door ze te combineren met de puurste chocoladefundamenten uit een assortiment van 70% chocolade. Om deze prachtige, rijke chocoladesmaak te behouden, vervangen de recepten van Puccini Bomboni de veel gebruikte boter en suiker door pure room. Dit verhoogt de smaak en zorgt ervoor dat de vulling de ster van elke bonbon is. Alles ter ondersteuning van de belangrijkste overtuiging: het moet absoluut heerlijk zijn!

Je kunt het verhaal van Puccini Bomboni niet vertellen zonder aandacht te schenken aan de vorm van haar chocolades. Het esthetische ontwerp is net zo belangrijk voor het ervaren van een Puccini-bonbon en elk ontwerp is erop gericht om de heerlijke smaak te ondersteunen die u ervaart wanneer u de volle chocolade proeft of ruikt. Elke vorm en elk detail krijgen veel tijd, focus en toewijding om ervoor te zorgen dat het de prachtige origine en het verhaal van Puccini Bomboni weerspiegelt. Deze instelling heeft ertoe geleid dat Puccini Bomboni een collectie chocolades aanbiedt die elk een onderscheidend karakter, een unieke heerlijke smaak hebben en welke met de grootste zorg voor u zijn gemaakt.

 

Elke dag streeft Puccini Bomboni om één reden naar perfectie, dezelfde reden als dat de eerste dessertwinkel in 1987 werd geopend. Om U, de chocoladeliefhebber, te plezieren. Van het rondneuzen in de winkel en het ervaren van het krachtige chocoladearoma, tot het ervaren van de smaaksensatie van die ene chocolade, om meer te leren over de geschiedenis en cultuur van chocolade; alles is ontworpen om uw verwachtingen te overtreffen. 

Bij elke aankoop ontvangt u een miniatuurboekje met informatie over het volledige assortiment bonbons. Dit helpt u om die mooie ervaringen levend te houden en uw volgende beslissing gemakkelijker te maken. Puccini Bomboni is toegewijd om elke klant de beste chocolade-ervaring te bieden die ze ooit hebben gehad!

Het verhaal van Puccini Bomboni is nog maar net begonnen, we wensen graag dat u er ook deel van uitmaakt.

Abonneer je op onze nieuwsbrief